Algemeen | 11 februari 2022
klanten beheren

Hoe werk ik met masteraccounts in Tribe CRM?

Introductie

In Tribe CRM leg je je relaties vast. Hierin maken we een onderscheid op basis van verschillende relatietypen, zoals klanten, prospects, leveranciers of zakelijk partners. Dit zorgt voor overzicht en beter relatiemanagement. Soms kan het echter noodzakelijk zijn een connectie te maken tussen twee bestaande relaties in Tribe CRM. Bijvoorbeeld voor het vastleggen van een hoofd-, subkantoor. In dit geval biedt de gratis masteraccount module je extra functionaliteit.

 1. Welke functionaliteit biedt de masteraccount module?
 2. Hoe activeer ik de module?
 3. Hoe gebruik ik de masteraccount functionaliteit?

1. Welke functionaliteit biedt de masteraccount module?

De module biedt je de mogelijkheid een hiërarchische structuur (2 laags) tussen meerdere relaties te leggen. Bijvoorbeeld wanneer jouw klant meerdere locaties heeft en je deze locaties ook als prospect, klant o.i.d. registreert. Door het vastleggen van een master- en subaccount zie je direct  de hiërarchie binnen deze organisatie.

Deze werkwijze zie je bijvoorbeeld ook vaak bij scholen. Alle individuele scholen worden vastgelegd in het CRM als klant en als subaccount van de koepelorganisatie. Deze laatste wordt vastgelegd als masteraccount.

2. Hoe activeer ik de module?

De gratis masteraccount module activeer je via de accountinstellingen. Volg hiervoor onderstaande stappen:

 1. Klik rechtsboven in Tribe op je bedrijfslogo.
 2. Klik op de accountinstellingen.
 3. Klik op de knop modules toevoegen/verwijderen.
 4. Selecteer de masteraccount module.
 5. Klik op de knop aan de slag.

3. Hoe gebruik ik de masteraccount functionaliteit?

Het activeren van de module geeft je twee extra velden bij ieder relatietype. Dit zijn het ja/nee veld Is masteraccount en de keuzelijst masteraccount.

Door een paar eenvoudige stappen te zetten, kun je nu aan de slag met de masteraccount functionaliteit.

 1. Laten we beginnen bij het hoofdkantoor van een organisatie. Activeer hier het schuifje bij is masteraccount. Het andere veld masteraccount wordt nu verborgen.
 2. Zoek nu één van de subkantoren op in Tribe CRM en open de lijst in het veld masteraccount. Je ziet hier nu een lijstje van alleen die organisaties die als masteraccount zijn gedefinieerd. Selecteer nu het hoofdkantoor. Het veld is masteraccount wordt verborgen.
 3. Navigeer nogmaals terug naar het hoofdkantoor. Links in het scherm in het paneel dochteraccounts is het lijstje van alle subkantoren zichtbaar.