VoIP | 19 juli 2022
klanten beheren

VoIP (telefonie) koppeling met Tribe CRM

Een vraag die vaak gesteld wordt is, wat de mogelijkheden zijn om een VoIP centrale te koppeling met Tribe CRM. Gezien de diversiteit aan VoIP centrales/oplossingen is gekozen om hiervoor een applicatie van Red Cactus in te zetten. Deze applicatie zorgt voor een koppeling tussen de Voip oplossing en Tribe CRM.

 1. Wie is Red Cactus?
 2. Wat houdt de koppeling tussen Tribe CRM en Bubble VoIP in?
 3. Wat zijn de kosten van Bubble?
 4. Hoe configureer ik Bubble?

1 Wie is Red Cactus?

Red Cactus maakt o.a. software voor het koppelen van een telefonieomgeving aan CRM- ERP-  of administratiepakketten. De software is verkrijgbaar via een partnerkanaal van telecom resellers, telecom providers, ICT bedrijven en collega softwarebedrijven. Voor meer informatie, bekijk de website van Red Cactus.

Koppelen is mogelijk met de meeste VoIP telefonie oplossingen, onderstaand een overzicht van de meest gebruikte.

2 Wat houdt de koppeling tussen Tribe CRM en Bubble VoIP in?

Bubble is de VoIP software oplossing van Red Cactus. Indien een Tribe CRM gebruiker geïnformeerd moet worden over binnenkomende oproepen, dient de Bubble software op elke werkplek geïnstalleerd te worden. De Bubble applicatie is continue op de achtergrond actief, je ziet de applicatie in de taakbalk als een telefoon hoorntje op een rode achtergrond.

In de configuratie van Bubble bepaal je de gekoppelde telefonie oplossing en selecteer je applicatie Tribe CRM om de juiste informatie op te halen. Wanneer een gesprek binnenkomt, vraagt Bubble aan Tribe of er een relatie te vinden is met het betreffende telefoonnummer.

Er wordt gezocht in de volgende velden:

 • Privé telefoonnummer of privé mobiel nummer van een persoon
 • Telefoonnummer van een contactpersoon
 • Telefoonnummer van een organisatie

Wanneer Bubble een relatie heeft gevonden worden in een pop up de gegevens van de relatie getoond. In de Bubble pop up kunnen knoppen ingesteld worden om verschillende acties te starten, b.v. een knop om relatiekaart in Tribe te openen.

Let op: het is niet mogelijk om Bubble te laten zoeken in andere dan bovenstaande telefoonnummer velden zoals b.v. eigen telefoonnummer velden.

Ter info: de Bubble software is geschikt voor de installatie op werkplekken met Windows 8,10,11 of macOS vanaf High Sierra 10.13. Controleer de website van Red Cactus voor de actuele software eisen.

3 Wat zijn de kosten van Bubble?

Bubble is een betaalde applicatie. De kosten voor het gebruik van Bubble, belasten wij door via de Tribe CRM facturen. PerfectView staat een deel van deze inkomsten af aan Bubble.

Klik hier voor meer informatie over de koppeling en de kosten.

4 Hoe configureer ik Bubble?

De configuratie van de Bubble applicatie kent een aantal stappen en wordt met ondersteuning van onze support afdeling uitgevoerd.

Pre-check

Aangezien er zeer veel combinaties met telefoonoplossingen mogelijk zijn, is het nodig om voor starten van het configuratie traject een controle te doen op de geschiktheid van de omgeving. Vragen die beantwoord moeten worden zijn :

 • Welke Voip telefonie oplossing wordt benut ?
 • Is dit een cloud oplossing of een een onsite oplossing ?
  • Indien onsite, welke hardware en software wordt benut in de onsite configuratie ?
 • Welke werkplekken worden benut ?
  • Welke operating software wordt benut voor de werkplekken ?

Registratie

Indien duidelijk is dat de Bubble software geschikt is, kan de registratie plaatsvinden.

Voor de registratie moeten de volgende gegevens bekend zijn:

 • Organisatie naam
 • Organisatie adres
  • Straat en huisnummer
  • Postcode en plaats
  • Land
 • Gebruikers
  • Voornaam en achternaam
  • E-mail adres

Als bovenstaande gegevens bekend zijn worden alle accounts aangemaakt.

Installatie

Na registratie ontvang je een download link om de Bubble software te installeren. Deze installatie kun je zelfstandig uitvoeren, of met ondersteuning.

Inrichting

Laatste stap in de configuratie is de inrichting van de Bubble Client Notifications. Hier wordt een profiel aangemaakt. Het profiel bevat de manier waarop de informatie van een inkomend gesprek wordt weergegeven. Daarnaast kunnen knoppen gedefinieerd worden om b.v. direct de relatie in Tribe CRM te openen. Deze inrichting wordt vervolgens gedeeld met alle gebruikers zodat er een uniforme interface ontstaat.

Testen

Het is mogelijk de werking van de koppeling 14 dagen te testen vanaf het moment van registratie. Na deze 14 dagen gaat de betaalde periode van minimaal 1 jaar in.

Ter info: neem contact op met onze sales afdeling indien je vragen hebt, of informeer naar de mogelijkheden voor ondersteuning bij het activeren van de koppeling.