Marketing | 13 september 2021
klanten beheren

Haal meer uit je relaties: De marketingmodule e-mailcampagnes

Introductie

Met e-mail marketing in Tribe CRM kun je doelgericht je relaties bereiken om informatie te verspreiden of het aanbieden van producten of diensten. Door kenmerken te koppelen aan je relaties, kun je het aanbod toespitsen op je doelgroep waardoor je de relevantie verhoogt met betere kans op succes. In dit artikel lichten we de mogelijkheden van de marketing module toe.

  1. Wat biedt de marketingmodule e-mail campagnes?
  2. Hoe activeer je de marketingmodule?

1 Wat biedt de marketingmodule e-mail campagnes?

Met de e-mail marketingmodule creëer je in een handomdraai professionele campagnes die je eenvoudig verstuurd naar de juiste relaties.

Segmenteer je relaties

Segmenteer je relaties in de juiste doelgroepen door het gebruik van labels. Door je relaties onder te verdelen in doelgroepen maak je je campagnes effectiever en winstgevender. Labels bieden je daarbij enorme flexibiliteit.

Selecteer je relaties

Tribe CRM biedt je een diversiteit aan filter functionaliteit. Naast het filteren op labels (1) kun je ook filteren op bijna alle velden in Tribe CRM zoals bijvoorbeeld de functie van een contactpersoon (2) of een specifieke stad van het bezoekadres (3).

Selectie maken in het e-mail campagne scherm in Tribe CRM

Creëer professionele campagnes

Maak professionele marketing campagnes in jouw huisstijl met onze gebruiksvriendelijke editor. Natuurlijk is het mogelijk om de campagne op te maken in HTML, maar nog makkelijker wordt het door simpelweg gebruik te maken van de verschillende layout blokken. Het is niet langer noodzakelijk om kennis te hebben van HTML, de blokken doen het werk voor je. Door de verschillende blokken, zoals tekst, afbeeldingen of kolommen onder elkaar te plaatsen zie je de e-mail direct tot stand komen. Dit scheelt veel tijd.

Een sjabloon maken in een e-mail campagne in Tribe CRM

Integratie met CRM

De e-mail campagne module is onderdeel van je CRM i.p.v. een los mailing systeem naast je CRM. Hierdoor kun je direct selecteren, mailen en reacties terug zien in Tribe zonder data export en import in een externe campange tool.

Overzicht op het e-mail campagne dashboard

Bekijk de resultaten van je campagnes in het overzichtelijke e-mail campagne dashboard. Zie hoe vaak de e-mail geopend is en wie er wanneer geklikt is. E-mails die niet bezorgd konden worden, worden ook weergegeven zodat jij de foutieve gegevens meteen aan kunt passen.

Het e-mail campagne dashboard in Tribe CRM

Het marketing dashboard

Het marketing dashboard laat alle e-mail campagnes in alle fases zien (concept, ingepland of verzonden) en het percentage bezorgd en geopend. Daarnaast kun je weergaves tonen voor een volledig overzicht.

Het marketing dashboard in Tribe CRM

Wist je dat?

Het artikel Hoe verstuur ik een e-mail campagne in Tribe CRM? meer informatie geeft over hoe je kunt werken met de marketing module e-mailcampagnes?

2 Hoe activeer je de marketingmodule E-mailcampagnes?

Beheerders van Tribe CRM kunnen eenvoudig zelf de E-mailcampagnes module activeren. Dit kun je doen in de accountinstellingen:

  1. Klik rechts bovenin de blauwe balk op het organisatie icoon.
  2. Klik op Accountinstellingen
  3. Klik op de knop modules toevoegen/verwijderen.
  4. Vink de optie E-mailcampagnes aan en klik op aan de slag.