Evenementen & opleidingen | 14 september 2021
klanten beheren

Organiseer evenementen en opleidingen direct vanuit Tribe CRM

Introductie

In Tribe CRM kun je de processen binnen jouw organisatie stroomlijnen. Zo ook de organisatie van jouw evenementen en opleidingen. Alle communicatie rondom jouw evenementen leg je op één plek vast. In een oogopslag zie je welke deelnemers zich hebben aangemeld , wat de status van de deelname is en of de deelnemer al een factuur ontvangen heeft. Daarnaast plan je eenvoudig de noodzakelijke resources bij een evenement. De communicatie naar je deelnemers verzorg je met behulp van campagnes, direct via Tribe CRM. Zo houd jij eenvoudig alles bij rondom jouw evenement.

  1. Wat biedt de evenementenmodule?
  2. Hoe activeer je de evenementenmodule?

1 Wat biedt de evenementenmodule?

De evenement activiteit in Tribe CRM biedt je allereerst overzicht over je evenement.  Alle details worden vastgelegd en activiteiten kunnen worden gekoppeld.

Details gegevens & tijdlijn

In de activiteit leg je basisgegevens van je evenement vast, zoals de naam, de evenement datum en tijd en de locatie waar het evenement wordt georganiseerd. De beheerder van Tribe CRM heeft daarnaast de mogelijkheid extra velden toe te voegen indien nodig.

Alle communicatie en acties omtrent een evenement worden in de tijdlijn weergegeven. Denk hierbij aan notities, taken, afspraken en bijlagen. Tribe CRM is volledig responsive wat inhoudt dat alles te bekijken is op je smartphone, tablet of pc. Zo kun je tijdens de vergadering direct afspraken en taken inplannen.

Een evenement overzicht in Tribe CRM

Overzichtelijke deelnemerslijst met actuele status

Alle deelnemers zijn te vinden onder de tab Deelnames. Maak weergaven aan voor complete overzichten, of bijvoorbeeld een overzicht van definitieve deelnemers. Zo kun je op ieder moment de gewenste informatie weergeven.

Deelnemerslijst van een evenement in Tribe CRM

Stuur een e-mail campagne naar al je deelnemers

Stuur direct een e-mail naar alle evenement deelnemers met een e-mail campagne. Zo kun je makkelijk alle deelnemers bereiken en door de campagne vanuit het evenement te sturen, staat deze meteen in je tijdlijn voor een goed overzicht.

Een e-mail campagne sturen naar alle deelnemers van een evenement in Tribe CRM

Stuur direct een factuur vanuit de deelname lijst

Ervaar nog meer gemak door direct een factuur te versturen vanuit de deelname lijst. De relatiegegevens worden overgenomen in de factuur en je ziet meteen welke deelnemers een factuur ontvangen hebben.

Een factuur voor een deelnemer van een evenement in Tribe CRM

Dashboards & widgets

Met het aanmaken van een dashboard en de widgets die voor jou interessant zijn, creëer jij de overzichten die voor jou van toepassing zijn. Klik meteen door naar het evenement waaraan je wilt werken of bekijk direct de deelname lijst.

Wil je meer weten over het gebruik van de evenementenmodule? In dit artikel hebben we de verschillende stappen in het proces uitgebreid beschreven.

Resources

Maak je gebruik van resources bij een evenement, zoals een ruimte of apparatuur. In de resourceplanner zie je direct of deze nog beschikbaar zijn op het gewenste moment.

Wist je dat?

Je meer informatie kunt vinden over hoe je met de evenemententmodule werkt in het artikel Hoe werkt de evenementenmodule?

2 Hoe activeer ik de evenementenmodule?

Beheerders van Tribe CRM kunnen eenvoudig zelf de Evenementen module activeren. Dit kun je doen in de accountinstellingen:

  1. Klik rechts bovenin de blauwe balk op het organisatie icoon.
  2. Klik op Accountinstellingen
  3. Klik op de knop modules toevoegen/verwijderen.
  4. Vink de optie Module evenementen aan en klik op aan de slag.