E-mail en sjablonen | 20 januari 2023
klanten beheren

E-mailen met een bedrijfsdomein

Vanuit Tribe CRM kun je rechtstreeks naar één of meer contactpersonen tegelijk e-mailen. Je stelt je domein in om vanuit Tribe CRM te kunnen e-mailen vanuit je eigen bedrijfsdomein. Valideer je domein in een aantal stappen

1. E-mailen met een bedrijfsdomein
2. Stappenplan domeinvalidatie

1 E-mailen met jouw bedrijfsdomein

In je dagelijkse werkzaamheden stuur je veel e-mails vanuit Tribe naar je relaties. Wanneer je nog een demo account hebt, omdat je Tribe CRM aan het testen bent, worden de e-mails verstuurd via het e-mail adres notifications@tribecrm.nl. Dit geeft jou de mogelijkheid de volledige functies van Tribe CRM te testen.

Wanneer je testperiode voorbij is en je gaat verder met een betaald account, dan is het noodzakelijk dat je IT-beheerder een zogenaamd SPF en DKIM record aanmaakt. Dit zorgt ervoor dat de ontvanger van jouw e-mails ook jouw mailadres als afzender ziet.

2 Stappenplan domeinvalidatie

We gaan nu je organisatie e-mail koppelen aan Tribe CRM.

1. Ga naar het menu configuratie en klik op domeinvalidaties

3. Voer eerst het domein van jouw organisatie in.  Het domein is datgene was achter het @ teken in je e-mailadres staat. Dus als jouw e-mailadres jan@mijndomein.nl is, dan voer je in de eerste stap alleen mijndomein.nl in. Dit is eenmalig om de validatielink te ontvangen (zie stap 5). Het belangrijkste is dat het domein klopt dit je bij stap 4 gaat invoeren:

4. Voer daarna een algemeen e-mailadres van je organisatie in. Bijvoorbeeld info@mijndomein.nl of verkoop@mijndomein.nl. Klik daarna op validatielink versturen. Je ontvangt een link in de inbox van in ingevoerde emailadres.

5. Klik op de link in je e-mail. Er opent een scherm in je internet browser. Vervolgens klik je op de blauwe button om de validatie af te ronden.

6. Na het afronden van de validatie worden automatisch de stappen in Tribe CRM doorlopen.

In de laatste stap worden de SPF en DKIM records getoond die je IT-beheerder nodig heeft om de aanpassingen te doen in het DNS. Kopieer al deze informatie en stuur dit door.

Zo gauw je IT-beheerder de noodzakelijke aanpassingen heeft gedaan, zal je zien dat de records groen worden. (Het doorvoeren van de aanpassingen in het DNS worden meestal pas na 24 uur zichtbaar). Dit betekent dat ze zijn gevalideerd. Vanaf dat moment verstuur je de mails vanuit Tribe uit naam van je eigen organisatie.

Tip voor je IT-beheerder

De beheerder moet een tekst record voor SPF, DKIM en het eigenaar stoken aanmaken. Dit tekst record bevat de nodige informatie en sleutels.

Mocht je op dit moment nog aan het testen zijn, maar je verwacht binnenkort je Tribe account te upgraden naar een betaald account, loop bovenstaande stappen dan alvast door. Je IT-beheerder kan het SPF en DKIM record alvast aanmaken. Zo ben je op het moment van upgraden ben je direct klaar om e-mails te versturen.