Algemeen | 23 januari 2023
klanten beheren

Hoe werkt de zoekfunctie?

Introductie

Om je gegevens makkelijk terug te vinden heeft Tribe heeft een handige zoekfunctie. Deze is altijd zichtbaar in de blauwe balk en doorzoekt de belangrijkste velden. Daarnaast is er de mogelijkheid om te zoeken en te filteren in de lijstweergave.

  1. Zoeken via de zoekbalk
  2. Recente onderdelen weergeven
  3. Zoeken binnen een weergave

1 Zoeken via de zoekbalk

De snelste en makkelijkste manier om een gegeven op te zoeken is via de blauwe zoekbalk (1). Wanneer je hier zoekt wordt de belangrijkste velden doorzocht. Er wordt gezocht in relaties en activiteiten, maar ook in e-mails en notities. Het systeem zoekt een relatie op basis van de naam van de persoon of organisatie en een activiteit op basis van het onderwerp van de activiteit. Verder wordt binnen de tekst van een notitie of e-mail gezocht naar je zoekopdracht.

Bij een zoekopdracht wordt gekeken naar de lettercombinatie. Er kan dus ook gezocht worden op een deel van een woord of meerdere woorden. Om je zoekresultaten overzichtelijk te houden verdelen we deze onder in tabbladen (2, 3, 4 en 5).

Zoeken in Tribe CRM

2 Recente onderdelen weergeven

Om snel terug te gaan naar recent bezochte onderdelen, kan je klikken in de blauwe zoekbalk zonder iets in te geven. De recent bezochte onderdelen worden direct onder de zoekbalk weergegeven.

Recente items weergeven in Tribe CRM

3 Zoeken binnen een weergave

Zoeken binnen een weergave geeft de mogelijkheid om te zoeken op de door jou aangegeven zoekcriteria. Je kan bijvoorbeeld zoeken op een specifieke postcode, een postcode die begint met ‘70’ of e-mail adressen die eindigen op dezelfde domeinnaam.

In elke widget op je dashboard heb je de mogelijkheid om de gegevens in lijstweergave te zien. Klik hiervoor op de drie streepjes in de widget.

Tonen als lijstweergave in Tribe CRM

De gegevens worden nu in lijstweergave getoond. Het is afhankelijk van je instellingen welke kolommen zichtbaar zijn. In ons voorbeeld hebben we linksboven een extra weergave gemaakt Organisaties met bezoekadres.

Lijstweergave in Tribe CRM

In deze weergave kan je zoeken op de inhoud in een kolom door op de kolomnaam aan te wijzen en op het omgekeerde driekhoekje (1) met streepjes te klikken. Door op het plusje (2) onder het filter te klikken, kan je jouw filter verder uitbreiden voor een nog specifiekere zoekopdracht.

Wist je dat?

Je kunt op ieder onderdeel een weergave maken. Dus bijvoorbeeld een losse weergave voor contactpersonen, facturen of organisaties. In het artikel hoe maak ik een lijstweergave? vind je meer informatie over het toevoegen van kolommen aan een weergave.