Externe data | 28 april 2023
klanten beheren

Google maps integratie

De Tribe CRM koppeling met Google maps geeft je direct inzicht in de locatie van je klanten. De locatie wordt in een kaartje zowel bij de relaties als activiteiten getoond op basis van de ingevoerde adressen bij de relatie. Daarnaast kun je via de kaartweergave alle locaties van de geselecteerde relaties inzien, bijvoorbeeld voor het bepalen van je planning voor sales bezoeken.

 1. Welke functionaliteiten biedt de koppeling?
 2. Hoe werkt de koppeling?
 3. Hoe activeer ik de koppeling?

1 Welke functionaliteiten biedt de koppeling?

De Google maps koppeling stelt Tribe in staat om Google-kaarten met adreslocaties in de relatiekaart weer te geven. De kaartweergave toont alle locaties van de verschillende adressen die bij een relatie zijn ingevoerd. Ook binnen de activiteit wordt de kaartweergave getoond op basis van het adres van de relatie.

Google maps integratie in Tribe CRM

Naast de kaartweergave bij een relatie biedt de koppeling de Maps weergave. De maps weergave toont alle geselecteerde locaties in een kaart. Lees het artikel Google Maps weergave voor meer informatie.

2 Hoe werkt de koppeling?

Bij het aanmaken of wijzigen van een adres bij een relatie wordt automatisch een geocode verzoek naar Google gestuurd. De coördinaten worden daarna opgeslagen in de adres entiteit en de kaartweergave wordt opgebouwd op basis van deze coördinaten.

Voor een geocode verzoek zijn de straat en plaats verplicht. Wanneer een adres niet volledig is zal Google een geschatte locatie retourneren. Wanneer Google een adres als ongeldig retourneert, worden de coördinaten in Tribe verwijderd.

Postcodeboek
Bij het ophalen van adressen uit het postcodeboek worden ook automatisch de coördinaten in het adres in Tribe opgeslagen. De kaartweergave wordt dan opgebouwd op basis van deze coördinaten.

Kamer van Koophandel

In de gegevens van de kamer van koophandel worden geen coördinaten geleverd bij het ophalen van adressen. De coördinaten worden dan op dezelfde wijze opgehaald als een standaard geocode verzoek.

3 Hoe activeer ik de koppeling?

Volg eerst onderstaande stappen om in jouw Google Maps Platform een API key te genereren:

 1. Log in op het Google Cloud platform
 2. Nagiveer naar APIs & services > Library
 3. Selecteer de categorie Maps, klik op View all
 4. Activeer de volgende Api’s
  1. GEOcoding API
  2. Maps JavaScript API
 5. Navigeer naar APIs & services > Credentials
 6. Klik op de knop + Create Credentials en selecteer API key
 7. Er wordt een sleutel aangemaakt, kopieer en plak deze in de koppeling in Tribe CRM.

Volg onderstaande stappen om de koppeling in Tribe CRM te activeren:

 1. Open de marktplaats.
 2. Open het tabblad externe data.
 3. Open de Google maps koppeling.
 4. Voor de Maps API key in en activeer de koppeling.

De koppeling is nu klaar voor gebruik.

Let op: de Google maps koppeling van Tribe CRM is een gratis koppeling. Afhankelijk van het aantal aanvragen is het mogelijk dat Google kosten doorbelast op je Google Maps account.