Sales | 30 augustus 2021
klanten beheren

Verhoog je omzet met Tribe CRM: De verkoopmodule

Introductie

In Tribe CRM kun je het verkoopproces van A tot Z vastleggen in de verkoopkans. Dit helpt je meer omzet te realiseren, zonder dat het je extra tijd kost. De verkoopkans bevat alle belangrijke informatie die je nodig hebt om je verkoopproces succesvol te kunnen doorlopen. Leg contactmomenten vast en maak mooie, professionele offertes. In het verkoopdashboard zie je de verkooppijplijn en houd jij overzicht van alles wat er speelt in de verkoop. Dit artikel geeft je de mogelijkheden van de verkoopmodule.

  1. Wat biedt de verkoopmodule?
  2. Hoe activeer ik de facturatiemodule?

1 Wat biedt de verkoopmodule?

Met de verkoopmodule heb je de mogelijkheid het gehele verkoopproces vast te leggen in een verkoopkans. Van het aanmaken van een eerste kans tot het versturen en laten ondertekenen van de offerte. Zo optimaliseer je jouw verkoopproces en kun je meer offertes sturen en meer klanten verwelkomen.

Altijd en overal toegang tot verkoopinformatie

Met Tribe CRM kun je productief zijn waar je ook bent, dus ook op je smartphone of tablet. Zo ben je goed voorbereid voor je afspraken en leg je alle taken, notities, leads en vervolgafspraken meteen vast na je afspraak. Op die manier heb je altijd en overal zicht op je individuele kansen en de totale salespijplijn.

De verkooppijplijn en verkoopkans op je smartphone

De verkooppijplijn en verkoopkans op je smartphone in Tribe CRM

De verkoopkans op je pc

Professionele offertes in je eigen huisstijl

Met sjablonen kun je offertetemplates in jouw eigen huisstijl maken. Voeg eenvoudig productregels toe aan een verkoopkans en offreer deze met één druk op de knop.

Een offerte maken vnuit productregels in een verkoopkans in Tribe CRM

Je ziet direct een voorbeeld op je scherm zodat je een goed beeld hebt en eventueel nog aanpassingen kunt maken voordat je de offerte uitbrengt aan je (potentiele) klant.

Voorbeeld offerte op je scherm in Tribe CRM

Je kunt ook de begeleidende e-mail inrichten in jouw eigen huisstijl:

Begeleidende e-mail bij offerte in Tribe CRM

Offerte direct bekijken en accorderen

Met het versturen van de offerte krijgt de klant een link naar de offerte en kan deze direct accorderen, afwijzen, een wijziging aanvragen of de offerte downloaden als pdf. Zo kan de klant snel schakelen en jij ook!

Offerte accorderen in Tribe CRM

Automatiseer je verkoopproces

Ontvang notificaties van getekende offertes en maak automatisch taken aan. Hoe meer je jouw verkoopproces automatiseert, hoe effectiever jij kunt werken.

Notificatie van getekende offerte in Tribe CRM

Het verkoopdashboard

Op het verkoopdashboard heb je direct zicht op de prestaties van het salesteam. Er zijn standaard widgets beschikbaar, maar je kunt het dashboard ook uitbreiden met je eigen widgets en weergaven. Het dashboard geeft je inzicht in de verkooppijplijn, prognose, prognose per fase en daarnaast kunnen er weergaven getoond worden. Zo heb je overzicht en kun je makkelijk doorklikken naar de individuele verkoopkansen waaraan je wilt werken.

Het verkoopdashboard in Tribe CRM

Wist je dat?

Het artikel Hoe werkt de verkoopmodule? meer informatie geeft over hoe je met de verkoopmodule werkt.

2 Hoe activeer je de verkoopmodule?

Beheerders van Tribe CRM kunnen eenvoudig zelf de Verkoop module activeren. Dit kun je doen in de accountinstellingen:

  1. Klik rechts bovenin de blauwe balk op het organisatie icoon.
  2. Klik op Accountinstellingen
  3. Klik op de knop modules toevoegen/verwijderen.
  4. Vink de optie Module verkoop aan en klik op aan de slag.